Тваринництво

Цього року виробництво м'яса птиці скоротиться на 6-7%, – прогноз

Цього року виробництво м'яса птиці скоротиться на 6-7%, – прогноз

За підсумками цього року виробництво м’яса птиці в Україні скоротиться ще на 6-7%. Виробництво яєць, навпаки, поступово відновлюватиметься: обсяги збільшаться на 9-11% проти показників 2022 року.

Такі прогнози асоціації «Союз птахівників України» озвучив її виконавчий директор Сергій Карпенко в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво».

«Незважаючи на скорочення виробництва, сьогодні ринки продукції птахівництва є профіцитними через скорочення населення та споживання, – зазначив він. – Сподіватися на швидке відновлення внутрішнього споживання найближчим часом не варто».

На переконання Сергія Карпенка, сьогодні вкрай важливо бути гнучким, швидко реагувати на зміни й ухвалювати необхідні рішення. Адже в осяжній перспективі переважатиме короткострокове планування.

Як повідомлялося, виробництво м’яса птиці у 2022 році скоротилося на 8%.