Тваринництво

Цього року світове виробництво м'яса впаде на 1,7%, – прогноз ФАО

Виробництво м’яса в 2020 році впаде на 1,7% через хвороби тварин, пов’язані з COVID-19, порушення в роботі ринку і все ще відчутних наслідків посухи.

Про це йдеться у доповіді ФАО «Продовольчий прогноз», в якій висвітлено тенденції у агропродовольчому секторі в 2020-2021 роках.

Міжнародна торгівля м’ясом повинна досягнути невеликого приросту (хоча істотно меншого, ніж у 2019 році) – головним чином, за рахунок підвищеного імпорту з боку Китаю.

Міжнародні ціни на м’ясо з січня 2020 року впали на 8,6%, причому найвідчутніше – на баранину, а також м’ясо птиці і свинину. Спричинює це все ще низка заходів, пов’язаних із COVID-19, включаючи перебої в логістиці, різкий спад у глобальному імпортному попиті та значні обсяги нерозпроданих м’ясних продуктів.