Cвині канадської генетики на фініші можуть споживати дешевший корм
Свині канадської генетики поширені в так званому кукурудзяному поясі й північніше, тому стандартно їх годують кукурудзою та соєю. У Канаді також використовують ячмінь і пшеницю.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів засновник компанії «Генесус Україна» Євген Шатохін.
«Для годівлі можна використовувати будь-які інгредієнти, канадська генетика пластична до будь-яких кормів, важливо тільки правильно балансувати енергію з амінокислотами, – зауважив він. – Наголошую, на фініші завдяки доброму апетиту ці свині можуть споживати дешевший корм».
Євген Шатохін уточнив, що йдеться про вартість корму на кілограм вирощеної живої ваги.
«Оце важливо. У нас люблять говорити про конверсію як про відірвану від інших понять величину. Але може бути добра конверсія і дуже дорогий корм. Хоч конверсія в нас на 100 г вища, ніж у найближчого конкурента, але вартість кожного вирощеного кілограма свинини буде меншою», – підкреслив він.
Нагадаємо, KSG Agro планує повністю перейти на канадську генетику свиней до травня 2022 року.