Тваринництво

«Агрофірма Привілля» забиває тварин щонайменше за тиждень до перероблення

«Агрофірма Привілля» забиває тварин щонайменше за тиждень до перероблення

Приватне сільськогосподарське підприємство «Агрофірма Привілля» (Луганська область) не зберігає м’ясну сировину по півроку для потреб власного м’ясопереробного заводу.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer керівник господарства Дмитро Оденчук.

«Маємо замкнений цикл на виробництві: вирощуємо самостійно всіх свиней, корів, овець, а потім виготовляємо м’ясні та ковбасні вироби», – зазначив він.

За словами Дмитра Оденчука, тварин забивають тоді, коли потрібно для перероблення, не заготовляючи тушки на майбутнє. «Вважаю, що не можна зберігати сировину по півроку в морозильних камерах, і дотримуюсь правила забивати не раніше, ніж за тиждень до перероблення», – пояснив він.

Сьогодні загальне поголів’я свиней, із поросятами та свиноматками, складає 1,5 тис. голів.

Однак через те, що продаж продукції постійно збільшується, у господарстві замислюються щодо збільшенням поголів’я.

«Ми могли б переробляти й більше, але бракує сировини», – зазначив Дмитро Оденчук.

Крім того, керівник господарства розповів, що у планах – ремонт приміщень і облаштування їх під свинарники.

Довідка

«Агрофірма Привілля» має в обробітку понад 14 тис. га землі. Вирощує зернові, займається тваринництвом, садівництвом (яблуня). Має комбікормовий та олійний цехи, теплицю площею 500 м², молокопереробний і м’ясопереробний заводи.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!