Тваринництво

27,2% молока, що надходить на перероблення від підприємств, – екстраґатунку

У 2019 році сільськогосподарські підприємства на 124,1 тис. тонн збільшили виробництво сировини екстраґатунку. Надходження сировинного молока ґатунку екстра на переробні підприємства торік зросло до 710,3 тис. тонн.

Про це повідомили в Асоціації виробників молока (АВМ) із посиланням на дані Державної служби статистики.

«Зростання загального валу сировини екстракласу є позитивним сигналом і свідчить про те, що, попри складну ситуацію у галузі, підприємства працюють над покращенням якості молока», – аналітик АВМ Володимир Андрієць.

2019 рік став найуспішнішим щодо зростання виробництва молока екстраґатунку. Його частка у структурі сировини від підприємств збільшилася до 27,2% проти 21,6% у попередньому (нагадаємо, постачальником сировини цього ґатунку на переробні підприємства є виключно сільгосппідприємства).

Набуття чинності новим стандартом якості молока та молочних продуктів також сприяло зростанню обсягів виробництва молока екстраґатунку. Ним передбачено, що все молоко, здане на перероблення, має бути екстракласу.

У загальній структурі якості молока частка екстраґатунку становить 710,3 тис. тонн (20,5%), вищого – 938,7 тис. тонн (27,1%), першого – 946,3 тис. тонн (27,3%), другого – 805 тис. тонн (23,3%), неґатункового – 61,1 тис. тонн (1,8%).

Нагадаємо, у 2019 році на переробні підприємства України надійшло 3,8 млн тонн молока всіх ґатунків.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!