Овочі-Ягоди-Сад

Виробники компосту для печериць піднімають ціни

Виробники компосту для печериць піднімають ціни

Виробники компосту для вирощування печериць піднімають ціни. Про це інформує УМДІС.

«Саме дефіцит соломи став основним драйвером зростання цін на компост, – зауважив директор УМДІС Максим Єнченко. – Хоча ще влітку стало зрозуміло, що врожайність соломи буде поганою, дощі в період її збирання істотно погіршили ситуацію».

За його словами, результати сезону із заготівлі соломи стали основним сюрпризом цього року.

Так, ТОВ «Пономар» після невеликої перерви оголосили про продовження продажів компосту клієнтам, при цьому базова ціна зросла до 70 грн/брикет (із ПДВ).

«Сильне подорожчання сировини, особливо соломи, унеможливлює збереження цін нижче озвученого рівня», – пояснив директор компанії Юрій Криницький.

Про те, що за останній період витрати на виробництво суттєво зросли, говорить і директор ТОВ «Світ соломи» Роман Столпер. «Солома, паливо і заробітна плата – головні причини збільшення собівартості, – зазначив він. – Також, якщо ми хочемо, щоб компостні виробництва розвивалися і могли інвестувати в розвиток, необхідно звикнути до думки, що компости дорожчатимуть».

ДП «Грикар-А.П.С» у вересні було змушено підняти ціну на компост Фази 3 до 85,5 грн/брикет (з ПДВ), розповіла директор компанії Лілія Даштоян.

Водночас дефіцит компосту на ринку разом із підвищенням цін на нього дасть виробникам компосту додаткові стимули для розвитку, вважають в УМДІС.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!