Овочі-Ягоди-Сад

Замість торфу в субстраті пропонують використовувати соснову кору

Замість торфу в субстраті пропонують використовувати соснову кору
Субстрати на основі соснової кори

Використання субстрату з соснової кори є економічно та екологічно виправданою альтернативою торфу.

Про це повідомляє HortiDaily.

Видання зазначає, що використання торфу як субстрату в тепличному господарстві та овочівництві має негативний вплив. Адже видобуток вуглецю сприяє збільшенню викидів вуглецю та руйнуванню середовища існування. Зокрема, за даними дослідження, опублікованим  в Communications Earth & Environment, втрата торфовищ через зміну землекористування та осушення спричиняє 5%-10% щорічних викидів вуглекислого газу, спричинених діяльністю людини.

«Хоча жодна альтернатива не є ідеальною, існує багато альтернатив торфу – наприклад, кора, компост, кокосове волокно та деревне волокно. Їх стійкість залежить від вашого географічного розташування та ваших цілей сталого розвитку», – говорить Том Труш з компанії Hort Americas, крупного постачальника продуктів для тепличного виробництва у Північній Америці.

За його словами, у Північній Америці, соснова кора, як відходи лісопереробної промисловості,  є економічно доцільною та доступною альтернативою торфу.

Нещодавно Hort Americas уклав партнеську угоду з Pacific Organics, яка розробила субстрат на основі соснової кори – RM18. Виробництво цього продукту є енергоефективним та значно зменшує вуглецевий слід.

Читайте також: Суниця на субстраті з ялинової тирси достигала краще