Овочі-Ягоди-Сад

Закон про терруарні вина поліпшив ситуацію з технічним виноградом

Ухвалення Закону про виробництво терруарних вин у 2018 році вже позитивно позначилося на вирощуванні технічного винограду, вважає Андрій Штірбу, завідувач відділу виноградарства ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова» НААН України.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».  

За словами вченого, головний плюс закону – він визначає поняття суб’єктів малих виробництв виноробної продукції.

Але, на думку Штірбу, надалі потрібно вирішити питання їхньої держпідтримки, бо частина таких господарств створюється за межами традиційної промислової зони виноградарства, а державна компенсація витрат здійснюється тільки на створення винограднику в межах територій Одеської, Миколаївської, Закарпатської, Херсонської та південних районів Дніпропетровської й Донецької областей.

Читайте також: В «Українському інституті вина» успішно випробували 45 зразків продукції