Овочі-Ягоди-Сад

З чого розпочати виробництво часнику

З чого розпочати виробництво часнику

Виробництво часнику починається з постійного моніторингу вимог споживача для визначення обсягів продукції.

Наступним етапом є вибір технології виробництва. В українському часниківництві практикують два основні способи вирощування:

– нестрілкуючі сорти розмножують зубком, який отримують за традиційними технологіями і за допомогою дорогого мікроклонального розмноження (останній спосіб поки що на стадії зародження);

– стрілкуючі сорти, які переважають в Україні, вирощують через зубок, повітряні цибулинки з отриманням однозубки (з її викопуванням або без викопування).

Кожна з цих технологій практикується за двох термінів висаджування – осіннього і ранньовесняного.

Для вирощування через повітряні цибулинки у 1980-х рр. науковою школою академіка Ореста Барабаша розроблена оригінальна здешевлена технологія вирощування товарного часнику за літніх термінів сівби (на початку липня) повітряними цибулинами тогорічного врожаю, які добре зберігають схожість за відповідних умов зберігання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!