Овочі-Ягоди-Сад

З борщових овочів найбільше подорожчав буряк

З борщових овочів найбільше подорожчав буряк

Вартість продуктів, необхідних для приготування 4-5 л борщу за традиційним рецептом протягом двох тижнів листопада у супермаркетах Донеччини зросла на 9,57 грн і склала 172,56 грн. Найбільше подорожчали свинина, томати та буряк.

Про це повідомляють у департаменті агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА.

Найбільше у другій половині листопада подорожчало мʼясо, свинина – на 9, 37 грн/кг

– до 164,30 грн/кг. Ціна томатів за цей час збільшилася на 12,97 грн/кг – до 106,28 грн/кг. Буряк подорожчав на 3,16 грн/кг – до 22,93 грн/кг. Ціна капусти зросла на 50 коп/кг – до 32,47 грн/кг. Разом з тим на 4,12 грн/л подешевшала олія – до 76,93 грн/л. На 1,47 грн кг подешевшала морква – 26,80 грн/кг. На 1 грн/кг знизилася ціна цибулі, яка нині вартує 16,83 грн/кг. На 60 коп/кг дешевшою стала картопля і коштує 30,63 грн/кг.

Читайте також: Овочі борщового набору утричі дорожчі, ніж торік