Овочі-Ягоди-Сад

Японські ресторатори зацікавилися українськими овочами

Японські ресторатори зацікавилися українськими овочами

Представники японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) обговорили з міністром агрополітики та продовольства України Віталієм Ковалем можливість експорту українських овочів та інших продуктів.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Він зазначив, що мережа Zensho має 15 тис. ресторанів по всьому світу, 10 тис. з яких розташовані в Європі. 

«Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема овочі – картопля, капуста і цибуля», – уточнив ВІталій Коваль.

Він розповів про потребу будівництва в Україні овочесховищ. Адже через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача.

«Нашу співпрацю можна активно розвивати і в напрямках харчових технологій, розвитку м’ясного скотарства, вирощення рисових культур і виробництва молочних продуктів», – запропонував міністр.

Він наголосив, що мова йде не лише про експорт аграрної продукції в Японію, а й про відкриття переробного заводу в Україні з виробництва удону та рамену. 

«Нам важливі інвестиції в продукцію доданої вартості. Адже розвиток глибинної переробки – один з пріоритетів Мінагрополітики», – підкреслив урядовець. 

Читайте також: У січні Україна експортувала сушених бобових овочів на $7 млн