Овочі - Ягоди - Сад

Як розрахувати площу при будівництві плодосховища

Поділитись:
Як розрахувати площу при будівництві плодосховища

На зберігання кожної 1 тис. тонн плодоовочевої продукції, встановлення ліній з її обробки та підсобних приміщень знадобиться 1,6-2,1 тис. кв. м.

Окрім цього, для штабелювання 50% контейнерів, для доріг, поворотних майданчиків, автоваг, трансформаційної станції, адміністративних будівель варто передбачити по 3,5 тис. кв. м на кожну 1 тис. тонн місткості холодильника.

Таким чином, загальна потреба у площі становитиме 55 тис. кв. м/1 тис. тонн продукції.

Якщо у майбутньому планується збільшення потужності плодосховища, потрібна для об’єкта площа зростатиме непропорційно. Через це загальну площу комплексу слід обрахувати ще на початку будівництва першої черги.

При плануванні зберігальних чи переробних комплексів для плодів і овочів необхідно подбати про додаткове джерело електроенергії на випадок аварійних ситуацій.

Власна водопровідна мережа дозволить заощадити кошти там, де сортування виконується у водяному потоці та в комплексах, що мають переробні лінії.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями