Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Виробники яблук готуються до зміни клімату

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Зростання середньої температури повітря може спричинити розвиток хвороб, поширення тропічних шкідників, вплине на кількість запилювачів, врожайність яблунь та смак плодів.

Про це повідомляє польське видання Sadyogrody.

«Через зміни клімату умови для виробництва фруктів і овочів у Польщі, в Європі та в усьому світі змінюються. Ми не уникнемо цих кліматичних змін. Ми повинні разом з іншими суб’єктами всієї галузі готувати план дій, використовувати наявні ресурси та ресурси для забезпечення виробництва на належному рівні», – сказав президент асоціації Unia Owocowa Аркадіуш Гайк.

Вижання зазначає, що тепліше і вологіше повітря у теплу пору року може збільшити ризик грибкових хвороб серед видів яблунь. Одна з них – короста. Заражені плоди озимих сортів зберігаються гірше.

Вологі весни та зими без морозів можуть спричинити посилення появи цвілі на плодових деревах.

Теплі, вологі умови також сприяють розвитку бактеріальних опіків плодових.

Потепління клімату також сприяє появі нових видів шкідників, які раніше траплялися в субтропічному та тропічному кліматичних зонах, наприклад, африканських кліщів, які вже спостерігались у Польщі.

Вищі температури означають еволюцію смаку та текстури яблук. Зміна клімату спричиняє зниження кислотності, стійкості та водорозчинності фруктів при одночасному збільшенні концентрації цукру.

Занадто високі температури, особливо нічні восени під час дозрівання плодів, зроблять яблука занадто солодкими. Хоча у випадку деяких сортів ця трансформація може стати перевагою, вона, безумовно, менш значна в порівнянні з небезпекою глобального потепління.

Відчуватиметься дефіцит води. Високі температури вплинуть на цвітіння, врожайність та якість яблук. Нестача снігу вже спричиняє дефіцит води для рослин у літній сезон.

За вищих температур багато сільськогосподарських культур буде рости швидше, але спека знизить врожайність, призведе до спікання плодів.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!