Овочі-Ягоди-Сад

Виробник здорової їжі пропагує овочі замість імітації м’яса

Виробник здорової їжі пропагує овочі замість імітації м’яса

Виробники замінників м’яса могли б зосередитися на роботі з овочами. І вони повинні менше намагатися імітувати м’ясо. Про це говорить Денніс Фав’єр із компанії-виробника здорової їжі Studio Fava, замінників риби Seasogood та виробника грибно-фруктово-овочевої їжі De Nieuwe Keuken.

В інтерв’ю Food&Agribusiness він зазначив, що є багато можливостей для рослинних делікатесів із чудовим смаком, які не нагадують м’ясо та мають зручну упаковку.

«Ми справді зосереджені на їжі майбутнього, — пояснює Фав’є. – Це стосується рослинної продукції та продукції, яка виробляється за технологією ферментації. Ми також активно працюємо в галузі культивування клітин».

За його словами, те, що зараз виготовляє більшість виробників і є на полицях супермаркетів, за зовнішнім виглядом і харчовою цінністю найбільше нагадує курячий нагетс McDonald’s. Поки виробники продовжуватимуть намагатися наблизити текстуру, форму та смак м’ясних продуктів, доведеться зробити чимало поступок. За словами Фав’є, занадто багато солі, жиру чи цукру, а також добавки, такі як метилцелюлоза, не є тим, що шукає нове покоління споживачів.

«У цих споживачів все ще є споживчі потреби у вигляді зручності, здорового та поживного. Однак їм уже не важливо, щоб альтернативи нагадували м’ясо». 

З його точки зору, творчий підхід до бобових — це його девіз. Інші овочі також пропонують можливості. 

«Вони ростуть у великій кількості в Нідерландах і не дорогі, але, тим не менш, 80% замінників м’яса складаються з пшениці та сої». 

Компанія De Nieuwe Keuken продає кульки, виготовлені на 70% із місцевих овочів, таких як пастернак і морква. Він також готує гриби з різними смаками. 

«Вони можуть взяти на себе провідну роль м’яса в страві», – каже Денніс Фав’єр.

Читайте також: Визначили трійцю брендів органічних овочів та фруктів