Овочі-Ягоди-Сад

Виробництво картоплі фрі вигідно в Україні, – експерт

Виробництво картоплі фрі вигідно в Україні, – експерт

Виробництво картоплі фрі в Україні не розвивалося. На реалізацію такого проєкту необхідні інвестиції приблизно у 20 млн євро.

Таку цифру озвучив у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» Олесь Капітанчук, керівник компанії «Толсма Текнік».

За його словами, потужність комплексу для замороженої фрі починається від 5 тонн готового продукту за годину, а для пюре – від 1 тонн на годину. 

«Цей сегмент харчової індустрії в Україні майже й не розвивався, – написав експерт. – Нині ситуація змінюється – напрямок картоплі фрі стає досить популярним в останні роки, а дешевий імпорт замороженої фрі вже не є аргументом, щоб не розвивати власне виробництво».

У вирощуванні картоплі під фрі акцент робиться на розмір картоплі, за рахунок цього збільшується вихід продукту з гектара. У США продуктивність цього напрямку картоплярства вже давно досягає 100 т/га.

Читайте також: Український ринок майже не має власної переробки картоплі, – експерт