Випуск 10 тис. пляшок на рік окуповує виноробню
Щоб виноробня себе окуповувала себе в Україні, потрібно, щоб вона випускала від 10 тис. пляшок вина на рік. Така виноробня може працювати просто на туриста, вважає Андрій Гайдай, власник розсадницького підприємства ТОВ «Виноград-Одеса».
Про це він розповів у інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».
Якщо виноробня виготовляє 50 тис. пляшок – господарство може виходити на ресторани та торговельні мережі, продовжує експерт. Від 100 тис. – вже потрібно створювати відділ продажу.
«Наприклад, Іван Плачков (виноробня «Колоніст») розливає 280 тис. пляшок, «Шабо» – за мільйони, «Коблево» – за десятки мільйонів. Але я знаю багатьох людей, які роблять 10-20 тис. пляшок та розпродують їх просто на місці, приймаючи туристів 2-3 рази на тиждень по 30 осіб (один автобус)», – розповів пан Гайдай.
Нагадаємо, ми також повідомляли, що у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській та Київській областях із разрахунку появи нових сортів технічного винограду, змін клімату та появи технологій є нормальні умови для вирощування винних сортів.
Читайте також: На півночі варто виробляти ігристі тихі вина