Овочі-Ягоди-Сад

Виноробне підприємство опалюється щепою з лози

Виноробне підприємство опалюється щепою з лози

Виноробне підприємство «Шабо» для опалення використовує щепу з виноградної лози, яка збирають після обрізування.

Про це повідомляється на сторінці компанії у Фейсбук.

«Ми ж продовжуємо використовувати свою унікальну екокотельну, яка працює на нашій виноградній лозі. Обігріваємо десятки тисяч квадратних метрів приміщень та забезпечуємо виробничі потужності», – йдеться у повідомленні. 

Уточнюється, що на рік використовують понад 1 200 тонн щепи, яку роблять з виноградної лози після обрізування виноградників.

Котельню на місцевому паливі в селі Шабо, де ніколи не було газопостачання, збудували в 2014 році. 

«Запустивши такий екологічний та безвідходний процес на нашому виробництві, разом з інженерами української компанії котельного обладнання Kriger реалізували проривний проєкт, аналогу якого в Україні просто немає», – зазначають в компанії «Шабо».   

Навіть попіл, що залишається після спалювання виноградної лози, не викидається, а стає добривом для ґрунту.

Читайте також: Виробництво первинної енергії з біопалива та відходів зросло на 26%