Овочі-Ягоди-Сад

Виноградар пояснив, чому впала якість столового винограду

Виноградар пояснив, чому впала якість столового винограду
Виноград Нептун

ВІдсутність значного досвіду, висока вартість засобів захисту рослин та низька купівельна спроможність покупців провокують погіршення якості столового винограду.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів відомий виноградар з села Веселе на Херсонщині Михайло Павлівський.

На думку фермера, нині змінюється клімат, і наслідки цього явища вимагають більшої кількості обробок. Проте агрохімія дорожчає.

«І тоді виробник ставить запитання: а по чому ж продавати виноград, якщо в нього такі вкладення? Та чи є нині купівельна спроможність в українців, щоб купувати такий виноград? Тож який на базарі виноград є — такий і беруть, за 30–50 грн/кг», – зазначив Михайло Павлівський. 

А щоб виробляти якісний виноград, треба мати досвід, запас коштів, щоб брати якісні ЗЗР і працювати з маркетами. А в них ще треба заслужити довіру, зазначив виноградар.

Читайте також: Якісного українського винограду поменшало