Виноград Анюта саджали у розпал війни
Господарство ТДВ «Арсі Агро» (Одеська область) додало до своїх плантацій десертного винограду 30 га сорту Анюта, який дуже добре зарекомендував себе в попередні роки.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів співвласник компанії Олександр Терзі.
«Процес посадки припав на кінець жовтня і листопад минулого року – можна сказати, вже у розпал війни, – розповідає він. – Картина була така: довкола війна йде – а ми садимо. Дехто дивувався, чому ми це робимо, мабуть, не розуміли процес: адже він починається за пару років до самої посадки – з вибору сортів, правильної підщепи та щепи, замовлення їх у розпліднику».
Підщепи Kober 5BB для нової ділянки «Арсі Агро» купувало у сусіднього фермерського господарства-розплідника та створювали виноградники з власними прищепами.
Раніше ми повідомляли, що «Арсі Агро» зменшило площі під технічним виноградом, замістивши його столовим.