Овочі-Ягоди-Сад

Воду для гідроохолодження плодоовочевої продукції слід фільтрувати і знезаражувати

Одним із способів охолодження плодоовочевої продукції після її збирання є гідроохолодження. 

Ця технологія базується на переміщенні холодної води навколо продукту за допомогою душової системи або шляхом занурення продуктів безпосередньо в холодну воду. 

Гідроохолоджувачі не призводять до втрати вологи під час охолодження. Навпаки, вони можуть зволожити трохи зів’ялий продукт. 

Оскільки вода може бути переносником мікроорганізмів і продуктів розпаду рослин, її слід фільтрувати і знезаражувати. Як правило, для цього використовують гіпохлоритну кислоту HClO або газоподібний хлор.

Спринклерні охолоджувачі душового типу можуть бути обладнані рухомим конвеєром для безперервної роботи або можуть працювати в пакетному режимі. 

Продукти малого діаметра, такі як вишні й черешні, охолоджуються менш ніж за 10 хв. Продукти великого діаметра, наприклад дині й кавуни, охолоджуються за 45-60 хв.

Занурювальні охолоджувачі підходять для продукту, який тоне у воді. Зазвичай вони охолоджують повільніше, ніж душові, оскільки вода тече повільніше навколо продукту.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!