Овочі - Ягоди - Сад

Внесення мікроелементів у ґрунт підвищує стійкість картоплі до фомозу

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
Внесення мікроелементів у ґрунт підвищує стійкість картоплі до фомозу

Джерелами інфекції фомозної гнилі картоплі (гангрени) є уражені бульби і рослинні рештки в ґрунті, де гриб може зберігатися до трьох років. 

Основне зараження бульб патогеном відбувається в період збирання і транспортування картоплі, а розвиток хвороби – в період зберігання. Відповідно, важливо обробити насіннєвий матеріал перед зберіганням, застосовуючи препарати на основі карбендазиму (Колфуго Супер Колор) та тіабендазолу (Віст, шашки насипні, 10-50 г/тонна). 

Ефективними є фунгіцидні обприскування в період вегетації для зниження поширення гангрени у сховищах. 

У підвищенні стійкості рослин велику роль відіграють мікроелементи, зокрема мідь, бор, марганець тощо. 

Внесення мікроелементів у ґрунт значно підвищує стійкість картоплі проти фомозу, фітофторозу та багатьох інших хвороб.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями