Овочі-Ягоди-Сад

Вміст сухих розчинних речовин у черешні під накриттям відчутно не змінюється

Вміст сухих розчинних речовин у черешні під накриттям відчутно не змінюється

Система протидощового накриття не має виразного позитивного впливу на вміст сухих розчинних речовин у плодах черешні.

Такого висновку дійшли вчені Дослідно-селекційного інституту садівництва у Головусах (Чехія) в результаті своїх досліджень.

Виміряні значення за роками значно різнилися – результати дуже залежали від умов вирощування, які завдяки погоді щороку змінювалися.

У ранніх сортів черешні під накриттям вміст сухих розчинних речовин становив 12,3-17,8 градусів Brix. Найвища цукристість була зафіксована у сорту Аранка – 19,4 Brix.

Сорти черешні, що дозрівали пізніше, накопичили вищу цукристість порівняно з тими, що достигали раніше. У плодів черешні під накриттям цукристість коливалася у межах 13,2-19,1 Brix.

Найвищий уміст сухих розчинних речовин був зафіксований у сортів Горка, Регіна (обидва – по 19,1 Brix) та Юстина (18,8 Brix).

Довідка

Дослідно-селекційний інститут садівництва у Головусах кілька років оцінював насадження черешні, що вирощувалися під системою протидощового укриття. Досліджувалися 11 сортів, створених у Головусах, – Аранка, Амід, Ерлі Корвік, Горка, Яцинта, Юстина, Касандра, Кордія, Сандра, Тамара, Ванда, а також два сорти світової селекції – Бурлат і Регіна.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!