Овочі-Ягоди-Сад

Власне виробництво соку дозволяє продати врожай вигідніше

Власне виробництво соку дозволяє продати врожай вигідніше

Власне виробництво соку прямого віджиму дозволяє переробити пошкоджені та дрібні яблука на сік і продати. Тоді як реалізація такої продукції у свіжому вигляді дуже утруднена.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла співваласниця ФГ «Валентина» Віталіна Семерог.

«Хоча ми знаходимося поруч з нашим покупцем і вже привчили його до свого яблука, яке дуже схоже до домашнього, втім, у нас воно не таке ідеальне, як у тих господарств, що націлені на експорт, – сказала вона. – Інколи більша частка урожаю йде на сік в ті роки, коли перевиробництво яблук по країні. До того ж другий сорт яблук сьогодні продати, тим більше вимогливому покупцю столиці, вже важко. Люди хочуть купувати дорожче, але якісне яблуко. Стандарти споживача постійно зростають. Спочатку він не хоче яблуко з цяткою, потім не хоче маленьке і так далі».

На думку фермерки виробництво соку — добрий вихід з цієї ситуації. 

«Через сік продати урожай набагато простіше і вигідніше», – підсумувала Віталіна Семерог.

Читайте також: Фермерська лінія переробки соків працює не менше 6 міс. на рік