Вітчизняні тепличні овочі мають найбільший потенціал для експорту до Євросоюзу

У 2017 році майже всі компанії, які отримали досвід експорту свіжих овочів та фруктів минулого року, згідно даних «Інфо-Шувар», планують збільшити обсяги постачання на ринок ЄС.
Найбільший експортний потенціал у 2017 році, на думку трейдерів, матимуть тепличні овочі, а саме огірки, томати та перець, пише «Шувар».
Непогані перспективи також у ранньої капусти, баклажанів та кабачків, вважають експортери.
У довгостроковій перспективі деякі компанії планують розпочати відвантаження до країн ЄС часника, батату та спаржі. Саме ці овочі користуються підвищеним попитом у компаній, які планують інвестувати в промислові виробничі проекти в сільському господарстві у найближчі роки.
Серед плодово-ягідної групи найбільшим попитом на ринку ЄС цього сезону користуватиметься свіжа лохина, чорниця та смородина, впевнені трейдери. Також планується збільшити обсяг поставок кавунів і динь.
Нагадаємо, за даними «Інфо-Шувар», у 2016 році порівняно з 2015 роком обсяги експорту ранньої капусти до країн ЄС збільшилися в 4,5 рази, перцю – в 3,5 рази, огірків – майже в 2 рази, томатів – у 1,5 рази.
У плодово-ягідній групі найпомітніше зросли обсяги експорту лохини – майже в 4 рази. Тим часом експорт кавунів знизився на третину, а динь ‒ у 5 разів менше.
Додати коментар