Овочі - Ягоди - Сад

Вишнево-черешневі гібриди використовують і на десерт, і для переробки

Поділитись:
Вишнево-черешневі гібриди використовують і на десерт, і для переробки

У покращенні сортименту вишні особливе місце належить схрещуванню вишні звичайної з черешнею. Таким чином отримують дюки – вишнево-черешневі гібриди, які поєднують кращі властивості обох видів.

За такого схрещування можна отримати сорти вишні з більшими й солодшими, ніж у вишні звичайної, плодами, в яких міститиметься більше органічних кислот, ніж у черешні.

Ще однією перевагою дюків є універсальність плодів: їх можна використовувати і на десерт, і для переробки.

Однак за покращення якості плодів дюки платять зменшенням зимостійкості порівняно з сортами вишні звичайної.

 

У промислових насадженнях добре себе зарекомендували вітчизняні сорти Ігрушка, Встрєча й Шалунья, які було створено саме шляхом гібридизації вишні звичайної з черешнею.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями