Овочі-Ягоди-Сад

Вибір правильного ґрунту для ягідників впливає на врожайність і прибутковість

Вибір правильного ґрунту для ягідників впливає на врожайність і прибутковість

Продуктивність і довговічність плодово-ягідних насаджень залежить від вибору місця та ґрунту. Так, чорна смородина порівняно із іншими ягідними, є більш вимогливою до вологості, керованості та родючості ґрунту. Вона потребує високої агротехніки.

Червоні порічки, на відміну від чорної смородини, стійкіші до нестачі вологи у ґрунті та витримують повітряну посуху. Їх можна вирощувати на ґрунтах легшого гранулометричного складу. За внесення органічних добрив у культури значно збільшується врожайність і товарна якість ягід.

Аґрус до ґрунтових умов не вимогливий. Попри те, що він є зимостійкою та посухостійкою культурою, добре росте та плодоносить на достатньо зволожених ґрунтах.

Для нормального розвитку малини підґрунтові води повинні залягати не ближче ніж за 1-1,5 м до поверхні ґрунту. Реакція ґрунтового розчину на продуктивності культури істотно не позначається, однак на дуже кислих або лужних ґрунтах рослини розвиваються гірше. Загалом це характерно для всіх ягідних.

Для суниці придатні добре окультурені та аеровані ґрунти. Її можна вирощувати на всіх типах ґрунтів, але кращими будуть середньосуглинисті. На ділянки з піщаними та глинистими ґрунтами слід вносити значну кількість органічних добрив. Для культури оптимальна реакція ґрунтового розчину рН 5,5-6.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!