Вартість входу в органічне тепличне овочівництво на порядок дешевша, ніж у відкритий ґрунт
Вхід у сегмент органічного овочівництва дешевший для закритого ґрунту.
Про це розповіла старший науковий співробітник Інституту ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського Лариса Шедей, інформує Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
«20-30 тис. грн на рік коштує органічна сертифікація, плюс 10 тис. грн йде на аналізи продукції, – уточнила експерт. – Близько 50 тис. грн на рік для господарства – це небагато».
Інвестиції у відкритий ґрунт можуть складати до 500 тис. грн, додала Лариса Шедей.
За її словами, лише сім господарств в Україні зважилися зробити бізнес на тепличному овочівництві в органічному сегменті.
Через те, що в органічному виробництві польові культури вирощувати, зберігати і транспортувати простіше, 95% фермерів-органіків вирощують саме зернові й технічні культури, пояснила Лариса Шедей.
Додати коментар