Вакуумне охолодження використовують для зелені та свіжих овочів
Вакуумне охолодження широко використовується у виробництві зелені та свіжих овочів у США, Європі та Китаї. Внаслідок енерговитрат від випаровування води при низькому тиску температура свіжого продукту може бути ефективно знижена від 28°С до 2°С.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Для більшості листяних зелених продуктів, щоб уникнути втрати вологи від випаровування, вода з рециркуляційного резервуару розпилюється на продукцію під час вакуумування. Вакуумне охолодження вважається дуже ефективним підходом до продовження терміну зберігання свіжої продукції», — прокоментував Арвін Лау з Vegfor Cooling Technology Limited — компанії, що спеціалізується на цій техніці.
Вакуумне охолодження може швидко та рівномірно відводити тепло з продукції після збору врожаю, зменшувати її дихання, тим самим значно продовжуючи термін зберігання, а також зменшуючи ризики для здоров’я.
На цей метод охолодження не впливають упаковка або способи укладання врожаю.
Читайте також: Плодову продукцію дешевше охолоджувати водою
Додати коментар