В Європі зменшується надлишок картоплі
Залишки картоплі для переробки в Бельгії, Нідерландах та Франції починають зменшуватися. Із виходом з карантину запрацювали переробні заводи.
Про це в тижневому огляді європейського ринку картоплі повідомляє FreshPlasza.
Бельгійські переробні підприємства продовжують збільшувати свій робочий темп (він коливається від 70 до 100% залежно від фабрик) з моменту закінчення карантину, що активізувало продаж готової продукції. Експорт свіжої картоплі майже закінчився. Поставки для тваринництва продовжуються за цінами, нижчими, ніж на переробку.
Погода на цьому тижні має вирішальне значення для врожаю, а отже, і для розвитку ринку. Дощі означатимуть добрий врожай ранньої бельгійської картоплі
У Нідерландах надлишок картоплі починає зменшуватися завдяки динаміці експорту, а також переробці на корм для худоби, на пластівці та біогаз. Експорт свіжої картоплі зменшується, (все ж деякі обсяги були відправлені до України та Африки).
У Франції знову відновилася реалізація замороженої картоплі також чипси. Є ще експорт свіжої картоплі для чіпсів в Італію та Англію.
Минулого тижня французький міністр сільського господарства оголосив про допомогу для непереробленої картоплі на загальну суму 10 мільйонів євро.
Дощі йдуть нерегулярно.
На заході Німеччини випало 15 – 25 мм опадів. У Рейнланді дощу було менше (але більше, ніж у Бельгії), і картоплю зрошують.
Продажі ранньої місцевої картоплі на ринках Пфальца, Рейнланда, Баден-Вюртемберга та в регіоні Нижньої Саксонії прогресивно зростають. Ціни залишаються твердими.
Торгівля місцевою органічною картоплею триває. Запаси у сховищах дають можливість продавати ще тиждень. Стара картопля ніколи не була на ринку так пізно. За перші 4 місяці року відзначають 5% зростання продажів порівняно з аналогічним періодом у 2019 році.
Читайте також:Коронавірус сплутав карти картоплярам