В Україні можуть побудувати заводи з переробки картоплі
COVID-19 не вплинув на галузь картоплярства, зростає цікавість виробників до професійних рішень зі зберігання, доробки, та переробки на так звану фреш картоплю, виробництво картопляного пюре або пластівців.
Про це в коментарі AgroTimes розповів Олесь Капітанчук, директор компанії «Толсма Текнік», яка постачає в Україну рішення та обладнання зі зберігання, доробки та переробки картоплі.
«Незважаючи на епідемію коронавіруса, минулого року нам вдалося реалізувати кілька проєктів зі зберігання картоплі. Попит на них є й цього року, плануємо зробити два об’єкти, але їх може бути й більше», – сказав Олесь Капітанчук.
За його словами, є попит і на обладнання з доробки картоплі: її калібрування, миття та фасування.
Бізнесмени також розглядають і можливість будівництва переробних підприємств.
«Можливо, цього року реалізуємо проєкт з виробництва свіжої чищеної та порізаної картоплі-фреш. Але така продукція має дуже короткий термін реалізації. Для його подовження цю картоплю можна додатково обробляти – бланшувати та пастеризувати», – сказав директор «Толсма Україна».
«Є інтерес і у виробництві в Україні сухого картопляного пюре або пластівців для його приготування. Це також могло бути продуктом як внутрішнього споживання, так і експорту», – підсумував Олесь Капітанчук.
Читайте також: Україна імпортує все картопляне пюре та половину крохмалю