Овочі-Ягоди-Сад

В Білорусі відкрили цех з виробництва картоплі фрі

В Білорусі відкрили цех з виробництва картоплі фрі
УНа Толочинському консервному заводі (Білорусь) відкрили цех виробництва картоплі фрі/Фото БелТА

Перше в Білорусі виробництво картоплі фрі відкрили на Толочинському консервному заводі. Його потужність становить 2 тонни готової продукції на годину.

Про це повідомляє Белта.

Головний технолог підприємства Марина Алейнікова розповіла, що у виробництві картоплі фрі зарекомендував себе сорт Інноватор (HZPC Holland B. V.,Нідерланди). Проте на підприємстві планують робити ставку на білоруські сорти Лель, Палац, Нара.

Головний технолог розповіла, що продукт, що виробляється, є напівфабрикатом, який перед пакуванням проходить крізь тунель шокової заморозки –  при температурі мінус 400C. 

Пакують картоплю фрі по 750 г та 2,5 кг.

Обрізки та некондиційна картопля йдуть на виробництво крохмалю.

Також фахівчиня наголосила, що для правильного зберігання сировини у майбутньому на підприємстві з’явиться нове картофелесховище.

Цей об’єкт, як зазначив директор заводу Анатолій Анюховський, був найскладнішим за всі його 20 років роботи як керівник підприємства. Однак унікальне для Білорусі виробництво дає підприємству можливість конкурувати на ринку із закордонними постачальниками та забезпечувати внутрішній ринок.

На рік тут зможуть випускати від 3,5 тис. тонн картоплі фрі, а при виході на повну потужність нової лінії її річна продуктивність зросте до 10 тис. тонн.

Читайте також: Два виробника планують побудувати заводи картоплі фрі