Овочі-Ягоди-Сад

Уманський тепличний комбінат почав вирощувати фіолетові томати

Уманський тепличний комбінат почав вирощувати фіолетові томати

Один з фаворитів всесвітньої виставки плодоовочевої індустрії  Fruit Logistica – новий бренд фіолетових коктейльних томатів томатів Yoom компанії Syngenta розпочинають вирощувати в Уманському тепличному комбінаті. Під торговою маркою «Гордій» новинка ексклюзивно постачатиметься у вітчизняні супермаркети.

Про це повідомляється на сторінці торгової марки у Фейсбук.

«Томат Yoom вирізняється насиченим фіолетовим кольором шкірки та червоною, майже багряною м’якоттю завдяки високій концентрації в ньому антиоксидантів. Саме вони надають цим томатам незвичайний колір. Крім того, новинка має велику кількість вітаміну С, а також високий вміст магнію та калію, що робить його скарбницею вітамінів та мінералів», – йдеться у дописі.

Згадується, що Yoom має вдало збалансований кисло-солодкий, пікантний смак «умамі»* – так званий п’ятий смак, який підсилює інтенсивність та яромат їжі. Його соковитість підкреслює стиль салатів чи закусок, а  незвичайний колір  стає яскравим акцентом у зовнішньому оформленні страв.

Довідка: «умамі» – «п’ятий смак». З наукової точки зору, це смак високобілкових речовин, який часто використовується в якості приправи, але зустрічається і  у продуктах. Вчені з’ясували, що на язику людини є спеціальні рецептори, які розуміють цей смак. У 21 столітті умамі визнано основним смаком.

Читайте також: Фіолетові томати номіновані на здобуття премії Fruit Logistica