Українські виноградарі зрошують «на око» і втрачають урожай

Більшість українських виробників технічного винограду використовують неправильні режими зрошення через брак аналізів ґрунту, води та систем моніторингу вологості.
Про це йдеться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
«Фермери подають воду «на око», не знаючи ані реального рівня вологи, ані потреб рослини. Через це втрати врожаю – звичне явище», – зазначається у статті.
На цьому фоні в Україні практично відсутня спеціалізована галузь вирощування саджанців винограду.
Утім, у Європі та в Україні середня врожайність винограду приблизно однакова. При цьому уряд Франції виділяє десятки мільйонів євро на подолання кризи у виноробній галузі, а європейське вино добре розрекламоване і користується великим попитом.
Одночасно проблема реалізації вина на внутрішніх ринках існує не тільки в Україні, а й в усіх великих виноробних державах.
Читайте також: Виноробна галузь України частково переформатується на європейський зразок