Овочі-Ягоди-Сад

Уникнути недоліків бланшування плодоовочевої продукції допомагає мікрохвильова енергія

Уникнути недоліків бланшування плодоовочевої продукції допомагає мікрохвильова енергія

Недоліком бланшування овочів, ягід і фруктів їх заморожуванням є значні втрати розчинних у воді поживних речовин.

Зокрема, для неподрібненої продукції вони можуть становити 3-9%, для подрібненої сировини – 8-26%, за умов бланшування парою – 4 і 10%.

Втрати вітамінів групи В та інших водорозчинних компонентів не перевищують 10%.

Зазначених недоліків уникають шляхом бланшування за допомогою мікрохвильової енергії та інфрачервоних променів. У цьому разі сировина майже миттєво прогрівається по всій товщині.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!