У фундука є великий потенціал для імпортозаміщення, – фермерка
В органічного фундука є гарні перспективи є і в Україні, вважає Ніна Смирнова, засновниця фермерського господарства «Натс’Ен’Гарден» (Київська область).
Про свій досвід у вирощуванні цієї культури вона написала матеріал для журналу «Садівництво по-українськи».
«Насамперед ці перспективи пов’язані з імпортозаміщенням, зростаючою культурою споживання, яку ще є куди збільшувати, – каже вона. – Український споживач все ще не знає про локальність походження продукту, про те що фундук може бути різних смакових якостей і взагалі про те, що фундук може бути смачним. Повірте, смак, продукції, яка вирощена і збута в один і той же рік, справді відрізняється».
За словами Смирнової, кліматичні умови України надають велику перевагу для фундуківства, тому що баланс кількості сонячних і вологих днів сприяє насиченню фундука жирами у дуже великому обсязі.
Читайте також: Класична технологія вирощування фундука придатна для України