У Франції вже збирають спаржу з теплиць
Компанія ASPA2, розташована в департаменті Авуан за 250 км на південний захід від Парижу, розпочала збирання врожаю білої спаржі, яка росте в плівкових тунелях і теплицях.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Першу спаржу ми зібрали в понеділок вранці. Її розмір дуже гарний, пагони дуже білі, з невеликою кількістю клітковини і без гіркоти. Ми сподіваємось, що кінцевий споживач придбає спаржу, щоб насолоджуватись на кухні тепер, коли у них є більше часу для приготування їжі», – розповів представник компанії Жак Гіронне.
Незважаючи на те, що ресторани у багатьох країнах закриті, клієнти охоче купують молоду продукцію у спеціалізованих магазинах.
Зазвичай ASPA2 експортує частину своєї продукції в Азію.
«Там також зачинено багато ресторанів, але це не означає, що попиту немає. Наші клієнти в цих країнах урізноманітнили свої канали збуту. Вони почали постачати спеціалізовані магазини, а деякі продають і через Інтернет», – додав Жак Гіронне.
Виробництво ASPA2 є раннім, але не міжсезонним. Плантації спаржі та ревеню підігрівають системою, яка не споживає викопного палива. (Компанія прямо не вказує джерело тепла, але за 2 км від плантації розташована атомна електростанція Шинон, – ред.)
Спаржу ASPA2 збиратиме та продаватиме до Великодня.
Читайте також: Експерт назвав витрати на закладання плантації спаржі