Овочі - Ягоди - Сад

Суха гниль картоплі досягає максимуму під кінець зберігання

Поділитись:
Суха гниль картоплі досягає максимуму під кінець зберігання

Найчастіше фузаріозна суха гниль картоплі проявляється через 2-3 місяці після збирання, але перші ознаки можуть з’явитися через три тижні після збору врожаю.

Швидкому розвитку хвороби сприяє наявність механічних ушкоджень бульби, ураження її поверхні хворобами: фітофторозом, паршею звичайною, порошистою та пошкодження комахами й нематодами.

Найінтенсивніше гниль розвивається на бульбах великого розміру. У подальшому уражені бульби картоплі здатні уражувати інші бульби, що знаходяться поряд, і стають основним джерелом інфекції для розвитку комбінованих гнилей.

У сухому сховищі уражені бульби поступово висихають, їхня шкірка зморщується, іноді тріскається. Із часом бульба може повністю висохнути або стати осередком гнилей.

Оптимальні умови для розвитку хвороби виникають за температури 17-25 °С (ще до охолодження бульб), а в подальшому приєднується бактеріальна інфекція, тож розвиток хвороби продовжується за низьких температур.

Фактично, зупинити розвиток хвороби неможливо, тому максимального розвитку вона досягає під кінець періоду зберігання.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями