Старіння яблук залежить від температури та складу атмосфери
Навіть якщо партія плодів для експорту була підготовленою відповідно до всіх процедур, у разі недотримання умов під час транспортування і торгівлі фрукти можуть втратити товарну якість.
Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» попереджає початківців директор з садівництва фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.
«Метаболічні процеси у плодах та ягодах відбуваються постійно – після збору врожаю, під час зберігання, транспортування та під час торгівлі. Це призводить до їх старіння і на завершальному етапі до розпаду паренхіми. Швидкість цих негативних змін залежить від температури та складу атмосфери, в якій перебувають фрукти», – розповів експерт.
Якщо ви прагнете продавати фрукти на зовнішні ринки, потрібно врахувати фітосанітарні умови, санітарні норми безпеки, бути вільними від карантинних організмів, визначених країною-покупцем, резюмує представник «Гадз».
Читайте також: Концентрація етилену визначає термін збору яблук