Овочі-Ягоди-Сад

Сприятливою температурою для розвитку бактеріозу огірків є 25-27 °С

Сприятливою температурою для розвитку бактеріозу огірків є 25-27 °С

Останніми роками посіви огірків уражуються різними хворобами, серед яких досить небезпечним є бактеріоз, або кутаста плямистість огірків.

Збудником захворювання є бактерії роду Pseudomonas syringae. Бактерії виділяють отруйні речовини – токсини, які проникають у нижні тканини епідермісу живого організму.

Внаслідок ураження на листках з’являються кутасті маслянисті плями, які з часом тьмяніють та спричиняють дірчастість. На плодах утворюються виразки і водянисті плями.

Джерелом інфекції є рослинні рештки й насіння. Поширюється хвороба за посередництвом крапель води та різними комахами.

Сприятливою температурою для розвитку бактерій є 25-27 °С, хоча хвороба може розвиватися за температури від 1 до 35 °С. За оптимальних умов інкубаційний період у бактеріальної хвороби триває 4-5 днів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!