Спеціаліст розповів, що впливає на солодкість та насичений колір моркви
Смак та насиченість помаранчевого кольору моркви залежить від генетичних особливостей гібрида. А проявитися їм дає збалансоване живлення.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Кількість цукрів і каротину в коренеплодах передусім залежить від генетичних особливостей гібрида, – розповів Віктор Руденко, продакт-менеджер ТОВ «Владам-Юг», агроном із практичним досвідом вирощування моркви.
За словами спеціаліста, проявитисягенетичним особливостям дає збалансоване живлення.
«Фермеру ліпше орієнтуватися на бадилля, – зауважив Віктор Руденко. – Насичений зелений колір листя свідчитиме, що рослина отримала достатньо азоту, магнію й решти елементів».
На думку агронома, чого і скільки дати рослині, визначають після аналізу ґрунту.
«Добре використовувати органіку, але вона має бути перепрілою, в ідеалі –– віком не менше 4–5 років», – радить він.
Читайте також: Чергування посухи та перезволоження загрожує розтріскуванням моркви