Овочі-Ягоди-Сад

Смак огірків залежить від води, – виробник

Смак огірків залежить від води, – виробник

У СТОВ «Чорноморочка», яке в селищі Таїрове Одеської області вирощує преміум огірки в скляній теплиці, вважають, що смак продукції обумовлений водою зі свердловини глибиною 140 м.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

Григорій Чорний, директор СТОВ «Чорноморочка», переконаний, що смак його огірків — заслуга місцевої води, – повідомляє видання.

Воду добувають зі свердловини на глибині 140 м. Складу вона перевіреного ще з колгоспних часів. Нагрівання перед поливом не потребує: поки пробіжить по крапельних стрічках, сама нагрівається з 15–16 до 25 °С. 

«Мірою розвитку рослин господар підключає додатковий полив, який здійснює шлангами по канавках між рядами, – уточнює видання. – Адже що ліпше розвинена коренева система, тим більша її потреба у волозі. А саме нестача води стає причиною появи порожнин усередині плодів, що є доволі поширеною проблемою. Для овочів класу преміум такі недоліки не припустимі».

Читайте також:  Ностальгійні гібриди огірка продаються значно дорожче звичайних