Овочі-Ягоди-Сад

Сливи для цукерок вимагають додаткового захисту від моніліозу

Сливи для цукерок вимагають додаткового захисту від моніліозу

Сливи сортів Стенвей і Блю фрі сільского фермерського господарства «Вікторія» (Одеська область) частково йдуть на виготовлення начинки для цукерок типу «чорнослив в шоколаді» одного з українських виробників. Такі сливи потребують додаткового захисту від моніліозу для кращої лежкості.

Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів агроном господарства Андрій Аргіров.

На замовлення таких клієнтів господарство додатково захищає плоди від моніліозу. Ці сливи закладаються на зберігання, тому їм потрібна покращена лежкість. 

«У нас є клієнти, які викуповують сливу на переробку або для закладки на зберігання не кілограмами, а гектарами. Ці площі ми можемо обробити додатково від хвороб», – розповів Аргіров.

Читайте також: Обираємо сорти для виготовлення чорносливу