Овочі-Ягоди-Сад

СФГ «Вікторія» робить ставку на якість кісточкових фруктів

СФГ «Вікторія»  що в селі Баштанівка Татарбунарського району Одеської області наступного сезону зароблятиме на якості кісточкових. Для цього дотримуватиметься стратегій живлення, захисту від хвороб та шкідників та поміркованого проріджування зав’язі.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».

«Буде хороша погода – буде багато всього, але ціна маленька, тоді конкуруватимемо за допомогою якості, – розповів Віктор Кожухаренко, директор СФГ «Вікторія». –  Тут все просто: за допомогою правильного підживлення і стратегії захисту від шкідників і хвороб. Є ще одна проблема — проріджування зав’язі: потрібно дотримати баланс між «рідко» і «густо». Треба, щоб було оптимально. Якщо не проріджувати, дерево не зможе дати потрібний діаметр плоду, а це найважливіший показник для черешні, персика та сливи. Проріджуватимемо або механічним, або хімічним шляхом». 

Фермер попередив, що за хімічного проріджування є небезпека «спалити» більше або менше зав’язей. 

«До того ж якщо на персику ще можна обійтися механічним способом, то на черешні це занадто затратно. Звичайно, є механічні проріджувачі для яблуні, але для черешні така техніка не траплялася», – додав Віктор Кожухаренко.

Довідка: СФГ «Вікторія» має 300 га плодово-ягідних насаджень. З них під черешнею — 85 га, під сливою — 60, під персиком — 40, під яблунями — 20 га. Всього у підприємства в обробленні 4 тис. гектарів землі. Здебільшого СФГ виробляє зернові (пшениця, ячмінь, кукурудза) та овочі.

Читайте також: Від заморозків у садах на Одещині встановлять свічки або теплові гармати