Овочі-Ягоди-Сад

Рівненський фермер продає тільки сьогоднішню цукрову кукурудзу

Рівненський фермер продає тільки сьогоднішню цукрову кукурудзу

Основний принцип вирощування цукрової кукурудзи: якість – це свіжість. Тому фермерське господарство «Агропоступ» продає тільки сьогоднішню кукурудзу, непроданий за день товар утилізують.

Таку думку у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» висловив Вадим Савюк, засновник фермерського господарства «Агропоступ» (Рівненська область), який більше 10 років вирощує цю культуру.

«Справа в тому, що цукрова кукурудза збирається влітку, і вона не любить тривало перебувати у теплі після збору, – пояснив він. – Якщо температура зібраної вдень кукурудзи буде близько 35 градусів, вона потрапить у контейнер або буде перевозитись у машині, зранку на ринку вона залишиться прогрітою і непровентильованою – якість її буде різко падати».

Тому «Агропоступ» торгує тільки сьогоднішньою кукурудзою – яка буде завжди солодкою і доброю, і ніколи не везе на ринок товар, зібраний вчора. Кукурудза, яку було зібрано сьогодні і не продано, підлягає утилізації.

«Тому наш робочий день починається дуже рано, зламуємо качани і відразу веземо на ринок, – розповів пан Савюк. – Таким чином нам вдається виховати для себе споживача, який звикає, що кукурудза високої якості, і йде до нас постійно».

Читайте також: Консервовані горошок, кукурудзу та квасолю експортують в Італію та Францію