Овочі - Ягоди - Сад

Правильна підготовка насіння буряків покращує його схожість

Поділитись:
Правильна підготовка насіння буряків покращує його схожість

Перед сівбою столових буряків насіння потрібно відкалібрувати, відбираючи більше за розміром.

Після цього насіння витримують намоченим у воді температурою 20-22 °С упродовж 1,5-2 діб (змінюючи воду кожні 6-8 годин) або в розчині біопрепаратів-стимуляторів відповідно до інструкції виробника препарату.

Пророщування, барботування (гідротермічне аерування), дражування, знезараження – це необов’язкові, але бажані етапи підготовки насіння.

Також рекомендують насіння намочувати в слабкому розчині солі, щоб перевірити його виповненість, або в розчині марганцю з метою знезараження.

Наступним етапом є промивання посівного матеріалу під проточною водою і просушування до стану сипучості.

Насіння можна висівати сухим, але підготовка значно покращить його схожість, забезпечить перші сходи на 4-5 добу після посіву та позитивно вплине на біометричні параметри розсади.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями