Порічки зберігаються краще, ніж малина чи ожина
Порівняно з малиною або ожиною порічки зберігаються краще, хоча й не належать до лежких культур.
Якщо ягоди одразу не надходять у продаж, бажано їх якомога швидше охолодити, після чого можна утримувати в холодильному приміщенні за температури 1-2 °С.
Оптимальний строк зберігання без втрати товарних якостей становить до 20 днів.
Є дані, що за температури 0 °С порічки можуть зберігатися протягом трьох місяців, а в умовах контрольованої атмосфери – до п’яти місяців. Завдяки цьому можна значно розширити період торгівлі ягодою.
Під час зберігання в контрольованій атмосфері рекомендується концентрація кисню і вуглекислого газу відповідно 2% і 20%.
Уміст вуглекислого газу понад 20% призводить до несприятливих змін у кольорі ягід, що унеможливлює їх продаж у роздріб.
Додати коментар