Овочі-Ягоди-Сад

Після збирання ягід важливо провести їх сортування

Одним із важливих етапів післязбирального дороблення ягід є його сортування. 

Під час сортування проводять розділення ягід на однорідні за кольором, формою і ступенем стиглості. 

Для одержаних партій можна застосувати певні режими теплової і механічної обробки з урахуванням ступеня стиглості, форми та розміру сировини. 

Сортування ягід можна провести за допомогою стрічкових транспортерів, роликових транспортерів або ж флотаційних сортувальних машин. Останні використовуються для розділення сировини за густиною. 

Достиглі плоди мають велику густину, зелені – меншу. Якщо їх опустити в посудину з водою, то відбувається розділення на дві фракції. Якщо вода проточна, то відбувається відділення зелених ягід від зрілих.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!