Після теплого сезону яблука добре зберігаються до квітня-травня
У теплі роки з сумою активних температур понад 10°С не менше 2350– 2400°С та рівномірних опадах, більшість зимових сортів яблук добре зберігаються до весни у звичайній атмосфері.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«За умови, коли за період формування врожаю сума активних температур понад 10°С буде не меншою 2350– 2400°С і опади випадатимуть рівномірно за місяцями у разі тривалості росту плодів 140–145 днів, плоди більшості зимових сортів рекомендовано закладати на тривале зберігання в умовах звичайної атмосфери та реалізувати у квітні — травні», – радить у статті Людмила Шевчук, співробітниця Інституту садівництва НААН.
Вчена зауважує, що у роки з відповідним показником нижче ніж 2100 °С плоди яблуні варто зберігати лише до настання споживчої стиглості (грудень — січень).
«За випадання сильних опадів перед збиранням урожаю (у вересні 80–100 мм і більше) яблука більшості сортів придатні лише для нетривалого зберігання та повинні бути реалізовані негайно після настання споживчої стиглості», – наголошує Людмила Шевчук.
Читайте також: Про зберігання просто