Овочі-Ягоди-Сад

Після теплого сезону яблука добре зберігаються до квітня-травня

У теплі роки з сумою активних температур понад 10°С не менше  2350– 2400°С та рівномірних опадах, більшість зимових сортів яблук добре зберігаються до весни у звичайній атмосфері.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».  

«За умови, коли за період формування врожаю сума активних температур понад 10°С буде не меншою 2350– 2400°С і опади випадатимуть рівномірно за місяцями у разі тривалості росту плодів 140–145 днів, плоди більшості зимових сортів рекомендовано закладати на тривале зберігання в умовах звичайної атмосфери та реалізувати у квітні — травні», – радить у статті Людмила Шевчук, співробітниця Інституту садівництва НААН.

Вчена зауважує, що у роки з відповідним показником нижче ніж 2100 °С плоди яблуні варто зберігати лише до настання споживчої стиглості (грудень — січень). 

«За випадання сильних опадів перед збиранням урожаю (у вересні 80–100 мм і більше) яблука більшості сортів придатні лише для нетривалого зберігання та повинні бути реалізовані негайно після настання споживчої стиглості», – наголошує Людмила Шевчук.

Читайте також: Про зберігання просто