Овочі-Ягоди-Сад

Під час лікувального періоду зберігання картоплі її слід активно вентилювати

Під час лікувального періоду зберігання картоплі її слід активно вентилювати

Під час зберігання картоплі виділяють кілька періодів: лікувальний, період зниження температури, зимовий і весняний.

У лікувальний період картоплю зберігають за температури повітря 12-18 °С і відносної вологості 90-95%, при цьому забезпечують вільний доступ повітря протягом 8-10 діб.

Під час лікувального періоду проводять активне вентилювання з таким розрахунком, щоб швидкість повітря в міжбульбовому просторі становила 0,12-0,5 м/с, що відповідає 50-250 тонн/год.

Картоплю вентилюють теплим повітрям 5-6 разів на добу по 30 хв, з інтервалами 3-4 год.

Тривалість лікувального періоду становить 2-3 тижні. У цей час на ранах утворюється пробковий шар, бульби достигають і підготовлюються до тривалого зберігання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!