Овочі-Ягоди-Сад

Ціна ягід для переробки залежить від цукристості

Ціна ягід для переробки залежить від цукристості

Ціна ягід при закупівлі на заморожування або переробку залежить від цін на ринку на той момент а також від рівня цукру в ягодах. Також має бути витриманий період очікування дії хімпрепаратів.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

На прикладі компанії «Беррі Трейд» з Тернополя, повідомляється, що ціна як на ягоду, яку приймає, так і на напівфабрикат, який виготовляє компанія, залежать від ціни на свіжому ринку. Вона може коливатися щодня й тому не прописується в сертифікації –– документі, де оговорюються всі вимоги до продукції.

«Серед важливих показників, які зазначаються, особливо хочеться сказати про брікс – уміст цукру. Для садових суниць він повинен бути 7,5%, для малини – 7%. Якщо менший, «Беррі Трейд» платить менше фермеру, бо потім сам отримує менше за свою продукцію. Контролюється цей показник рефрактометром зі шкалою Брікс», – йдеться у публікації.

Щодо вмісту залишків пестицидів, то при проведенні обробок із захисту рослин за інструкцією – вчасно й без перевищення норми – то перевищення допустимих показників не буде. 

«Ми як виробники ягід, аби бути впевненими у своїй сировині, стали переходити на біологічні препарати, – додав співвласник підприємства Андрій Галяс. – Від хімічних інсектицидів частково відмовилися, особливо від тих, що надто токсичні й потребують тривалого терміну очікування. Наприклад, від хруща, який завдає нам чимало хвилювань, стали використовувати бактерієвмісний препарат Метаризин».

Читайте також:  Переробники назвали перспективні ягідні та овочеві культури